Nacházíte se: Úvod > Recepty > Halušky se zelím

Halušky se zelím

Dejte svým přátelům vědět o tomto receptu na halušky se zelím a uzeným masem.

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Počet porcí: 4 porce
  • Chod: hlavní chod
  • Druh přípravy: vaření
  • Národní kuchyně: Česká
  • Ingredience

    brambory 6 kusů
    cibule 1 kus
    cukr 5 kusů
    hladká mouka 350 g
    kysané zelí 2 kusy
    pažitka 1 hrst
    sůl 4 špetky
    uzená slanina 100 g
    vejce 3 kusy

    Postup přípravy

    Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle(stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vej

    ce a hladkou mouku. Vše zamícháme a uděláme těsto, které bude o něco řidčí než např. těsto kynuté, ale nesmí téct. Malé halušky , které vytváříme speciálním cedníkem popřípadě lžičkou pak dále vhodíme do osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut dle velikosti.
    Zkuste hodit do vody halušku a když se od ní neodpojují nastrouhané brambory těsto je správně tuhé.Jinak přidáte hladkou mouku.

    Dále si uvaříme 2 balíčky kysaného zelí. Zelí ochutíme dle chuti na sladkokyselo.

    Slaninu nakrájíme na malé kostky, rozškvaříme je na pánvi, přidáme zbylá vejce a cibulku, chvilku restujeme a poté přidáváme na halušky.Vše posypeme nasekanou pažitkou.

    Příloha

    hlávkový nebo okurkový salát

    Poznámka

    Doporučuji při častém vaření halušek zakoupit speciální cedník(haluškovač),usnadní to mnohem více přípravu tohoto pokrmu. Nezbývá mi jen popřát dobrou chuť

    zp8497586rq

    Autorem článku je .

    Komentáře jsou zakázány.

    Kvalitní vína z jižní Moravy - www.topvinazmoravy.cz nebo DameJidlo.cz - rozvoz jídla po celé ČR